Han Fortmann

Han Fortmann (1912-1970) was als priester o.a. hoogleraar cultuur- en godsdienstpsychologie. Deze vrijzinnige denker was op vele terreinen maatschappelijk actief. Hij had veel belangstelling voor andere culturen en religies. Uit zijn omvangrijk werk spreekt een grote betrokkenheid bij de mens in al zijn kwetsbaarheid.

Het Han Fortmann staat voor:
 
  • onderwijs met ambitie
  • aandacht voor elkaar
  • ruimte voor ontwikkeling
  • solide en betrouwbaar

Het Han Fortmann biedt goed en eigentijds onderwijs in een prettige en uitdagende omgeving. We spreken onze leerlingen graag aan op hun talenten. We stimuleren en ondersteunen hen om daar zoveel mogelijk mee te doen. 
Ons gebouw ligt aan de Beukenlaan in een groene, rustige omgeving naast de sportcomplexen ‘Waardergolf’ en ‘De Kabel.’ In ons gebouw hebben onderbouw en bovenbouw elk een eigen lesvleugel én aula. Hiermee bieden we onze leerlingen een kleinschalige omgeving waar aandacht voor hen is. We beschikken over goed geoutilleerde vaklokalen en een zeer moderne mediatheek. In de school staan computers om multimediaal onderwijs mogelijk te maken. We hebben een bloeiende afdeling expressievakken: veel leerlingen doen examen in tekenen en/of muziek. Voor de sportievelingen is er het examenvak bsm (bewegen, sport en maatschappij). De denkers kunnen examen doen in filosofie.

We vinden het belangrijk dat de schooltijd voor onze leerlingen een leerzame én een hele prettige tijd is. Er zijn veel activiteiten in de school, soms gekoppeld aan vakken. Er zijn sportdagen, excursies en werkweken. En we vergeten de feesten niet!
Een aantal van onze leerlingen is als school-‘Europarlementariër’ actief in het Model European Parliament. We hebben internationaliseringsprojecten en jaarlijkse uitwisselingen met leerlingen uit Italië. En we zijn erg trots op de “Grote Prijs”, dé jaarlijkse muzikale talentenshow van Heerhugowaard, waaraan elk jaar veel leerlingen meedoen.