Brugklassers dansen koning Arthur

31 januari 2019

In een tijd van ridders, druïden en elfen was Arthur koning van Engeland. Samen met zijn ridders van de ronde tafel bestuurde hij het rijk. Het ging goed, totdat zijn zoon Mordred een staatsgreep pleegde. Arthur wist Mordred te doden, maar stierf daardoor ook zelf, en dat betekende de ondergang van het koninkrijk.

Dit is in een paar zinnen het verhaal waarmee de leerlingen van de brugklassen afgelopen maandag, dinsdag en woensdag bezig zijn geweest. In één dag hebben ze een complete dansvoorstelling voorbereid én uitgevoerd. ’s Middags maakten ze samen met hun mentor en juniormentoren de decors, kleding en andere toneelbenodigdheden en oefenden ze met hun danspassen, en nog dezelfde avond brachten ze de complete voorstelling op het toneel. Dit natuurlijk onder grote belangstelling van familie, vrienden en bekenden.

Het hele gebeuren vond plaats onder leiding van medewerkers van Scapino in School, een organisatie die elk jaar op het Han Fortmann te gast is om brugklasleerlingen kennis te laten maken met dans.

De foto’s zijn gemaakt tijdens de repetities en voorbereidingen op woensdag (klassen G1a, 1d, 1e, 1h, 1j).

 

Scapino brugklas (januari 2019)