Profielwerkstukken

Elke leerling van 5-havo of 6-vwo is verplicht om voor zijn examen een profielwerkstuk te maken. Dat kost heel veel tijd en energie en daarom is het fijn als de leraar het beloont met een mooi cijfer. Maar daarna raken deze werkstukken vaak in de vergetelheid en uiteindelijk misschien zelfs bij het oud papier. Dat is jammer, ook omdat ze vaak over interessante onderwerpen gaan.

De tweede editie van de profielwerkstukwedstrijd heeft plaatsgevonden. De winnaar ervan zal namelijk niet alleen beloond worden met een mooie prijs, maar ook met eeuwige roem: zijn of haar naam wordt toegevoegd aan de speciaal daarvoor gemaakte plaquette in de bovenbouw!

De deelnemende leerlingen waren van tevoren door hun begeleidende docent genomineerd. Ze hadden de opdracht gekregen om op een voor het publiek aantrekkelijke manier iets over hun werkstuk te vertellen. Hun presentatie werd niet alleen door een vakjury, maar ook door het publiek beoordeeld. Door middel van een stemformulier konden de aanwezigen hun voorkeur kenbaar maken. De uitslag is bekendgemaakt op de avond van de diploma-uitreiking.